Bedden: het meubilair voor uw broodnodige rust

Gepost op: 27 januari 2021

Waar zouden we toch zijn zonder ons bed. Ons bed is de plek die we ´s avonds opzoeken om te gaan slapen, de één wat vroeger dan de ander. Ons bed is ook de plek waar we eindelijk tot rust komen, na alle inspanningen en bezigheden van overdag. Ook nemen we in onze slaapkamer vaak nog de dag door, bewust of onbewust, slapend of malend. De uren in bed zijn voor veel mensen ook de enige uren dat ze niet online zijn. Ons bed is ook de plek voor fysieke intimiteit. Kortom: een belangrijke plek in ons huis.

Een goed bed is niet alleen

Maar met alleen een bed kunt u niet zoveel. Een goed bed kan niet zonder een goede matras. Een matras die u speciaal heeft uitgekozen, die past bij bijvoorbeeld uw lichaamsgewicht en bij uw slaaphouding. Transpireert u veel of juist bijna niet? Ook dat is goed om mee te nemen in uw keuze. En uiteraard heeft u uw voorkeur voor het soort matras. Een goede matras draagt heel veel bij aan een goede nachtrust. Het tegenovergestelde is ook waar: een goedkope, kwalitatief matige matras kan uw nachtrust breken.

Een bed is een keuze voor lange tijd

Bedden zijn van die meubelen die u niet elke twee jaar vervangt. Nee, een bed gaat in veel huishoudens vele jaren of zelfs tientallen jaren mee. Alleen een groeiend kind heeft eens een groter bed nodig. Maak dus goede overwegingen bij uw keuze voor een nieuw bed. Bespaar ook niet op een paar euro als u dat betere bed eigenlijk iets te duur vindt. Datzelfde geldt voor dat goeie matras. Gedeeld door het aantal jaren dat u er in en er op ligt, is een bed een zeer goede en goedkope aanschaf. Bedenk ook dat u één derde deel van uw leven slaapt.

Interieur en uitstraling

Natuurlijk wilt u ook graag een mooi bed, een bed dat prachtig staat in uw slaapkamer. Maar bedenk dat u daar niets van ziet als u er eenmaal in ligt. Bedenk ook dat uw dekbedden daarvoor bepalender kunnen zijn dan uw bedden. Kiest u voor een heel neutraal bed, opgemaakt met een fleurig dekbed, dan fleurt uw hele kamer er van op, door het grote oppervlak.

Gemak dient de mens

Leest u graag in bed? Of wordt u al wat ouder? Overweeg dan ook een verstelbaar bed. U betaalt daarvoor een kleine meerprijs, maar als u er veel gebruik van maakt, dan bent u dat snel vergeten. Een boek of de krant lezen in bed, ontbijten in bed: het wordt zo een stuk comfortabeler.

Delen  

Archief


Recente artikelen


Categorieën