Met een Yaya blouse stijlvol gekleed gaan

Gepost op: 16 januari 2020

Yaya is een Nederlands modemerk, dat in 1992 van start is gegaan. Het richt zich puur en alleen op het creëren van stijlvolle damesmode en presenteert jaarlijks een nieuwe collectie. Ondanks dit jaarlijks wisselende aanbod blijft de specifieke stijl waar Yaya om bekend staat altijd een belangrijke rol in de nieuwe ontwerpen spelen. Zo hebben de casual items in de collectie veelal een soepele pasvorm, waardoor ze extra lekker zitten. Het feit dat Yaya bij het vervaardigen van al haar kledingstukken van fijne, luxe stoffen, waaronder cupro en mohair gebruikmaakt helpt overigens ook aan dat prettige draagcomfort mee.

Casual, stijlvol en edgy

Voor wat betreft het modeaanbod richt Yaya zich niet alleen maar op casual kleding. Het assortiment omvat namelijk ook uiterst stijlvolle en edgy items. Zo kan het zijn dat een Yaya blouse of jurk voorzien is van kanten accenten of dat het mode-item een split op een bijzondere plek heeft. De inspiratie voor de collectie doen de ontwerpers vooral op door zich praktisch het hele jaar onder te dompelen in tal van verschillende culturen overal ter wereld. De collectie van dit modemerk bestaat elk jaar uit verschillende nieuwe jasjes, blazers, tops, blouses, jurken, rokken en broeken.

Makkelijk te combineren kleuren

Naast de soms opvallende snit van de diverse mode-items in de Yaya-collectie, staat het merk ook bekend om haar consistente kleurgebruik. Men richt zich daarbij vrijwel uitsluitend op neutrale zand- en beigekleuren en oudroze, okergele, groene, grijze en blauwe tinten, die met zwarte en witte stoffen worden gecombineerd. Door jaar in, jaar uit vast te blijven houden aan ditzelfde kleurenpalet, zijn alle verschillende kledingstukken van Yaya gemakkelijk met elkaar te combineren. Zo past bijvoorbeeld een Yaya blouse niet alleen maar perfect op een jeans van dit merk, maar kun je deze ook met een Yaya joggingbroek of Yaya pantalon combineren. Zelfs als deze niet uit de nieuwste collectie afkomstig zijn.

Verantwoord productieproces

Als je kledingstukken van Yaya aanschaft, dan kun je er niet alleen op rekenen dat je hoogwaardige kwaliteitsitems in je bezit krijgt, maar draag je ook bij aan een betere wereld. Yaya-kleding wordt weliswaar in landen als China, Turkije en India gefabriceerd, maar het merk let tijdens het productieproces wel scherp op dat er tijdens dat maakproces geen kinderarbeid plaatsvindt en dat er geen milieubelastende chemicaliën worden gebruikt. De naaiateliers waar de kledingstukken in elkaar worden gezet kan in dat kader regelmatige controlebezoeken van Yaya-medewerkers verwachten. In ruil voor die betere werkcondities betaalt Yaya aan de producenten een faire prijs, zodat jij zonder enig schuldgevoel van de prachtige creaties van dit modemerk kunt genieten.

Delen  

Archief


Recente artikelen


Categorieën